azi si maine suntem pe consum mare de carbohidrati, ca ne pregatim pentru un antrenament mai lung vineri si avem nevoie de energie:)
asa ca pentru cina de azi am facut tagliatelle cu sos de funghi porcini, ca tot mai am in dulap ceva rezerve de hribi uscati, pe care sper sa le improspatez curand.
pentru tagliatelle
200 gr faina
2 oua
sare
pentru sos
50 gr hribi uscati
1 caciulie usturoi
1 shallot
100 gr smantana proaspata dulce
50 gr branza cu mucegai
50 gr parmezan
1 lingura ulei de masline
sare, piper
1 lingurita oregano uscat
aluatul ca de obicei, cu prietena imperia, numai ca de data asta am facut tagliatelle.
sosul - am calit shallot-ul si usturoiul tocate marunt intr-o lingura de ulei de masline, apoi am pus hribii (rehidratati in prealabil) si am adaugat apa in care s-au rehidratat hribii. am fiert totul vreo 10 minute, apoi am pus smantana si branza cu mucegai, oregano, piper, am potrivit de sare si am mai tinut vreo jumatate de minut pe foc.
am aruncat inauntru pastele fierte si am pus parmezanul ras deasupra.
ce sa zic, in opinia mea, orice fel cu hribi e grozav!
au iesit 3 portii.
calorii/portie - 588
iat-o si pe draga de imperia care ma ajuta sa fac paste minunate de fiecare data.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu