azi dimineata am gasit iar plantains la magazin si normal ca am cumparat.
le-am facut pentru cina cam asa:
plantains - 4 bucati - 600 gr
creveti proaspeti (curatati si fara coada) - 500 gr brut / 300 gr net
2 linguri pasta tomate
1 fir de lemongrass
ananas proaspat - 100 gr
1 lingurita zahar brun (light)
8 catei de usturoi
1 shallot
1 lingura ulei de masline
1 lingurita ghee
2 ardei iuti
sare
am pus usturoiul, shallot-ul si ardeii iuti (toate tocate marunt) si lemongrass-ul (taiat in doua si zdrobit cu cutitul putin) la calit in ulei de masline, dupa care am adaugat pasta de tomate, zaharul, ananasul taiat cubulete, sare dupa gust si am mai calit vreo jumatate de minut. apoi am pus o cescuta mica de apa fierbinte si am aruncat crevetii. i-am tinut un minut pe foc.
m-am apucat de plantains. le-am spalat, le-am scos usor din coaja, dar am pastrat carcasele ca sa le umplu mai tarziu.
am pus pe plaintains sare si piper, le-am uns cu o lingurita de ghee si le-am dat la cuptor sa se rumeneasca, vreo jumatate de ora.
apoi le-am taiat pe din doua pe lungime si le-am reintrodus in coaja (le-am facut si niste haine din folie, ca sa nu se dezmembreze). pe mijloc am obtinut un spatiu pentru umplutura cu creveti. le-am umplut si le-am dat la cuptor 15 minute.
le-am mancat cu o salata din 2 castraveti, 1 mar verde, 2 ardei rosii semi iuti si 4 fire de ceapa verde, cu 1 lingura sos de peste, o lingurita miere, zeama si coaja de la 1 lime (portia de salata are 94 de calorii).
portia de plaintains umplute cu creveti picanti (2 corabii de caciula) - 688 de calorii
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu