in seara asta am avut la cina creveti vindaloo.
si asta e tot un soi de curry, atata doar ca e specific zonei goa si date fiind influentele portugheze, e putin altfel decat un curry normal. adica are si ceva otet (initial se facea cu vin si cu porc bineinteles), are un gust dulce acrisor si nu e neaparat sa fie cel mai iute fel de mancare din lume:)
cum n-avem parte de porc, bineinteles ca am facut varianta cu creveti.
creveti proaspeti (curatati, cu coditele pastrate) - 1000 gr brut/600 gr net
1 lingurita seminte de coriandru
1 lingurita seminte de cumin
1 lingurita boabe de piper negru
1 lingurita seminte de mustar negru
5 cuisoare
1 bucata de scortisoara
10 boabe de cardamom
1 lingurita turmeric macinat
cativa ardei iuti uscati (eu am pus 3)
1 caciulie usturoi
1 bucata ginger
5 linguri otet (am pus otet de cidru care nu e foarte acru)
sare
1 lingura de zahar brun (light)
2 cepe albe
1 lingura ulei de masline
am rumenit in tigaie (fara ulei) toate semintele de condimente pana s-au activat aromele, dupa care le-am zdrobit in mojar si-am adaugat si turmericul.
ardeii iuti i-am pus la rehidratare in otet.
am facut o pasta in blender din usturoi, ginger si ardeii iuti cu otetul, peste care am adaugat mixul de condimente, sare dupa gust. in marinata asta am pus crevetii si i-am tinut vreo 3 ore la frigider.
am rumenit in ulei ceapa tocata marunt pana s-a facut aurie, dupa care am adaugat crevetii cu tot cu marinata, o cescuta de apa clocotita, zaharul si am fiert totul vreo 5 minute.
tot pentru 2 oameni. portia de creveti vindaloo are 463 de calorii.
i-am mancat cu orez prajit cu garlic chives si ardei rosu semi iute (100 gr orez basmati, 1 lingurita ghee, 1 legatura garlic chives, 1 ardei rosu semi iute). portia de orez prajit are 213 calorii.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu