Etichete

bulgur (3) calamari (4) caracatita (6) carne (32) crab (7) creveti (33) curry (11) desert (14) diverse (26) fara legatura (81) fructe (5) legume (41) orez (15) paste proaspete (31) peste (35) salata (43) scoici (1) supa (6) sushi (4)

luni, 16 septembrie 2013

lipii cu zaatar

aici zaatarul se mananca la greu. e foarte popular.
exista si un lant de fast food-uri in tot orientul mijlociu cu feluri bazate pe zaatar.
e un amestec de oregano, cimbru, sumac, seminte de susan, sare. are variatii. nu e batut in cuie. poate sa fie cu maghiran. unii pun si ceva seminte de fenicul sau de cumin sau de coriandru.
si cu amestecul asta poti sa te joci cum ai chef. aici gasesti paine cu zaatar, croissant cu zaatar, aluaturi cu zaatar. un fel simplu si destul de des mancat este lipia cu labneh si cu zaatar sau lipie simpla cu ulei de masline si zaatar. foarte buna! se poate pune si in diverse salate, pe carne inainte de a o pune pe gratar, pe cartofi, in sosuri.

bineinteles ca am tot timpul in dulapul cu condimente o punga de zaatar.

asta e felul pe care poti sa-l faci cand n-ai nimic de mancare si nici n-ai chef sa pierzi timpul. in plus, cred ca oricine are prin frigider cateva feluri de branza, rosii si ceapa.
si cum la noi painea nelipsita e lipia arabeasca, uite-asa le fac.

2 lipii
1 ceapa
2 rosii
2 linguri de zaatar
75 gr cheddar

amestec ceapa tocata marunt cu rosiile taiate, cu branza rasa si zaatarul. pasta obtinuta o distribui pe cele 2 lipii pe care le dau in cuptor 10 minute.
excelente cu o bere!

1 lipie cu zaatar are 344 calorii.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu