ca sa nu ne plictisim de mutabal si salata de vinete cu ceapa, am incercat si altceva.
vinete - 1200 gr
5 linguri pesmet
50 gr parmezan
1 galbenus de ou
8 catei de usturoi
1 shallot
sare, piper
1 lingura ulei de masline
2 linguri seminte de susan neprajite
am copt vinetele, le-am curatat si le-am pus la scurs.
am pus in tigaie la calit in ulei de masline, usturoiul si shallot-ul tocate marunt si cand s-au rumenit usor am adaugat vinetele tocate, sare, piper si dupa vreun minut am dat deoparte de pe foc. cand s-a racorit amestecul, am adaugat un galbenus de ou, 2 linguri de pesmet si parmezanul ras.
am preformat chiftelele si le-am tavalit printr-un amestec facut din 3 linguri de pesmet si 2 linguri de seminte de susan.
le-am dat in cuptorul incalzit, pe hartie de copt, pana s-au rumenit.
au iesit 15 bucati. sunt excelente si sunt foarte bune si reci.
le-am mancat cu un sos de iaurt, usturoi si menta uscata (1 iaurt de 170 gr, 6 catei de usturoi zdrobit, sare, 1 lingurita menta uscata).
tot pentru 2 oameni, asa ca portia de chiftele de vinete are 472 calorii.
iar portia de sos de iaurt are 60 de calorii.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu