Etichete

bulgur (3) calamari (4) caracatita (6) carne (32) crab (7) creveti (33) curry (11) desert (14) diverse (26) fara legatura (81) fructe (5) legume (41) orez (15) paste proaspete (31) peste (35) salata (43) scoici (1) supa (6) sushi (4)

joi, 5 septembrie 2013

piept de pui afumat cu ceai verde si altele

aseara am avut iar pe cineva la cina si m-am gandit sa fac si un aperitiv cu carne.
asa ca m-am dat in barci si am afumat ieri niste piept de pui:)

piept de pui (cu piele, fara os) - 3 bucati - 1100 gr
1 papaya - 600 gr
10 cuisoare
10 boabe de cardamom
1 caciulie usturoi
sare, piper proaspat zdrobit
1 lingura melasa de rodie
1 lingura miere

pentru afumare
1 lingura ceai verde
1 lingura ceai de ginger
coaja de la o portocala (fara partea alba)
5 cuisoare
2 linguri zahar
2 linguri orez

am tinut pieptul de pui in marinata de papaya (stiti deja, la fel ca data trecuta, am pus la blender papaya cu usturoiul, am adaugat condimentele zdrobite, sarea si am tinut pieptul de pui peste noapte in marinata, la frigider. de data asta n-am pus ananas, ca n-aveam in casa).
a doua zi am curatat complet pieptul de marinata (am aruncat-o), l-am sters bine, am mai pus putina sare si piper pe el si l-am uns pe toate partile cu amestecul de melasa de rodie si miere.

am pus pe fundul tigaii folie (strat dublu) de aluminiu, peste care am adaugat amestecul de ceai verde, ceai de ginger, coaja de portocola taiata fasii, cuisoare, orez si zahar. apoi am pus un mic gratar si am asezat pe el bucatile de piept de pui (am taiat fiecare piept de pui pe din doua). am pus capacul
si-am pus tigaia la foc mare, pana a inceput sa apara fumul, dupa care am micsorat putin flacara si am mai tinut 20 minute. dupa ce s-a racit l-am dat la frigider.

1 bucata de piept de pui (1/2 de piept) are 332 calorii.

a iesit genial!!!
aromele de afumat, de condimente si de ceai sunt extrem de placute si suave si fiind marinat in papaya, realmente se topeste in gura. a fost perfect mancat cu paine neagra prajita si mango chutney.

data viitoare ma apuc sa afum niste peste. o sa-ncerc si alte arome, asa ca se deschide un nou capitol la orizont. si-o sa fac si-o poza la instalatia de afumare:)






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu