Etichete

bulgur (3) calamari (4) caracatita (6) carne (32) crab (7) creveti (33) curry (11) desert (14) diverse (26) fara legatura (81) fructe (5) legume (41) orez (15) paste proaspete (31) peste (35) salata (43) scoici (1) supa (6) sushi (4)

luni, 16 septembrie 2013

kumpir cu creveti

2 cartofi foarte mari (500 gr/bucata)
creveti proaspeti (curatati, fara cozi) - 500 gr brut / 300 gr net
1 ceapa alba
1 caciulie usturoi
2 ardei semiuti rosii
1 lingura ulei de masline
sare, piper
150 gr cheddar

am copt cartofii intregi in cuptor, i-am taiat de din doua, am scos continutul si l-am pus intr-un bol si l-am zdrobit.
intr-o lingura de ulei de masline am calit foarte usor ceapa si usturoiul tocate marunt, am adaugat ardeii tocati marunt si apoi crevetii curatati si tocati grosier. am potrivit de sare si piper si am tinut totul vreo 2 minute pe foc, dupa care am dat deoparte si am amestecat cu cartofii zdrobiti (am folosit doar jumatate din cantitatea de cartofi) si aproape toata branza rasa (mi-am oprit din ea cat sa pun deasupra).
am reumplut cartofii, am pus branza rasa deasupra si i-am dat din nou la cuptor 10 minute si apoi 3 minute la grill.

i-am mancat cu un sos facut dintr-un iaurt, hrean proaspat si putina sare.

o portie (2 jumatati) are 752 de calorii
sosul de iaurt cu hrean are 60 de calorii.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu