in sri lanka le gasesti la orice carciuma - cu pui, vita, porc, cu creveti, cu peste. sunt extraordinare!
am facut azi pentru cina creveti diavolesti, asta pentru ca in weekend am gasit niste orez sri lankez (samba e varietatea) care are bobul mai micut si foarte rotund si o textura excelenta, mai densa. si bineinteles ca are si cu totul alta aroma fata de basmati, pe care-l folosesc intensiv.
creveti proaspeti (curatati,cu coditele pastrate) - 1000 gr brut/600 gr net (ca de obicei)
1 ceapa
1 bucata ginger
1 caciulie usturoi
1/2 ardei gras rosu
1/2 ardei gras galben
2 rosii
3 ardei iuti
2 linguri ulei
sare, piper
1 lingurita zahar brun
zeama de la jumatate de lime
am pus la calit in ulei usturoiul cu gingerul pisat si ceapa taiata in sferturi si separata in foi si dupa aia am adaugat rosiile feliate pentru 2 minute, apoi crevetii, ardeii taiati bucati, ardeii iuti, zahar, sare si am mai tinut totul vreo 3 minute la foc iute. la sfarsit am adaugat zeama de la jumatate de lime si piperul proaspat zdrobit. dupa cum le zice si numele, au iesit foarte picanti:)
i-am mancat cu orez sri lankez (fiert simplu cu sare), in care am aruncat la sfarsit cateva frunze de curry.
portia de creveti diavolesti are 549 de calorii. la care se mai adauga portia de orez (ca de obicei, am fiert 100 gr de orez pentru amandoi) care are 173 calorii.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu