ieri am fost la piata si am luat crabi ca sa fac un curry din ala sri lankez (l-am mancat aseara la cina si a fost grozav ca de obicei), dar mi-am oprit toti clestii mici si picioarele de crab ca sa fac o supa pentru cina de azi.
pentru supa de baza am folosit:
clestii si picioarele de la 2 kg de crabi si capetele de la 2 kg de creveti
1 ceapa alba
4 fire ceapa verde
1 morcov
1 cartof
1 ardei gras
3 rosii
1 caciulie usturoi
sare, piper
4 foi de dafin
1/2 lingurita seminte de fenicul
2 linguri ulei de masline
cateva fire de sofran
1/2 legatura patrunjel
apa (2.5 litri)
1 bucata de seer fish - 300 gr
3 lingurite pasta de tomate
maioneza cu sofran
2 galbenusuri
2 ardei rosii semi iuti
3 linguri ulei de masline
5 catei de usturoi
1 cartof
cateva fire de sofran
am pus la calit in 2 linguri de ulei de masline, ceapa, morcovul, ardeiul, cartoful si usturoiul tocate marunt, dupa care am adaugat clestii, picioarele de crab (clestii si picioarele de crab le-am crapat putin cu ciocanul) si capetele de creveti si le-am rumenit usor. apoi am pus rosiile curatate de pielita si taiate cubulete, sare, piper, semintele de fenicul, foile de dafin, sofranul, patrunjelul (netocat) si apa.
am fiert supa de baza o ora la foc mic, dupa care am strecurat-o, am pasat totul foarte bine prin sita si am repus-o la fiert, am adaugat pasta de tomate si seer fish-ul taiat cuburi si am mai fiert totul 10 minute.
pentru maioneza cu sofran - am copt ardeii semi iuti, dupa care i-am pus in blender impreuna cu galbenusurile de ou, cartoful fiert in prealabil, usturoi, sare, piper, sofranul tinut in foarte putina apa calda. am adaugat uleiul si am facut o maioneza.
am mancat supa cu felii de bagheta (rumenita in cuptor) si maioneza cu sofran.
au iesit 10 boluri de supa. un bol (ca asta de mai jos) are 173 de calorii.
bolul mic de maioneza (tot ca mai jos) are 110 calorii.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu