calamari - 1 kg
100 gr orez basmati
1 caciulie usturoi
1 ceapa
1 lingura ulei de masline
1 ardei semi iute
1 legatura patrunjel
30 gr stafide
sare, piper
pentru sos
1 kg de rosii
1 lingura ulei de masline
1 caciulie usturoi
1 ceapa
1 lingurita zahar brun
1 lingurita busuioc uscat
sare, piper
sosul de rosii - ca de obicei - am calit intr-o lingura de ulei de masline, usturoiul si ceapa tocate marunt, am adaugat rosiile curatate de pielita si tocate marunt, am pus sare, piper, zahar si am fiert cu capac pana s-a facut un sos. spre sfarsit am adaugat busuiocul uscat.
am curatat calamarii si am separat tentaculele de corp.
intr-o tigaie am pus la calit intr-o lingura de ulei de masline usturoiul si ceapa tocate marunt. dupa ce s-au rumenit usor, am adaugat tentaculele de calamari tocate, orezul si ardeiul semi iute, am tinut totul vreo 3 minute pe foc, am potrivit de sare si piper si am dat deoparte, dupa care am adaugat patrunjelul tocat marunt si stafidele.
am umplut calamarii cu umplutura de mai sus, i-am prins cu scobitori, i-am pus intr-un vas termorezistent, i-am scaldat in sosul de rosii deja facut si i-am dat la cuptor vreo 30 de minute.
au iesit 3 portii generoase.
portia de calamari umpluti are 628 de calorii.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu