Etichete

bulgur (3) calamari (4) caracatita (6) carne (32) crab (7) creveti (33) curry (11) desert (14) diverse (26) fara legatura (81) fructe (5) legume (41) orez (15) paste proaspete (31) peste (35) salata (43) scoici (1) supa (6) sushi (4)

sâmbătă, 7 septembrie 2013

kingfish carpaccio

ieri am fost la piata si am luat un kingfish intreg (avea 4 kg).
l-am filetat si l-am pregatit pentru carpaccio, adica pentru sashimi de fapt. l-am portionat si l-am dat la congelator.

200 gr file de kingfish
sare mare de mare, piper
2 linguri ulei de masline
zeama de la 1 lime

am feliat bucata de file cat am putut de subtire cu cutitul.
am aranjat feliutele pe farfurie, am presarat deasupra sare de mare, piper proaspat zdrobit in mojar si am scaldat totul intr-o marinata (emulsionata putin) facuta din 2 linguri de ulei de masline si zeama de la 1 lime mare si l-am tinut la frigider vreo 15 minute inainte sa-l mancam.

l-am mancat cu paine de secara prajita  si o mica salata dintr-un mar verde (taiat betigase), un castravete (taiat feliute foarte subtiri), coaja si zeama de lime, ardei iute thai si o lingurita sos de peste.

portia de carpaccio (fara paine) are 257 de calorii.
portia de salata (de fapt mini portia, ca a fost mai mult ca sa-nveseleasca pestele) are 45 de calorii.
si la paine, depinde de fiecare cate felii vrea sa manance. noi am mancat destule, ca am avut o paine minunata de secara:)



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu