deja am terminat cu cina. in seara asta am facut crevetii cu un alt fel de sos.
fiindca am tot timpul tot felul de ingrediente prin casa, pot sa ma joc cu ele cum am chef:)
creveti (curatati, cu cozile pastrate) - 1000 gr brut / 600 gr net
o mana de frunze de curry
1 bucata ginger
1 bucata galangal
1 caciulie usturoi
3 lingurite creveti uscati
1 lingurita nam prik pao
1 lingura ulei de masline
1 lingurita zahar brun (light)
2 linguri sos de peste
piper
am facut in mojar o pasta cu crevetii uscati (rehidratati in prealabil), ginger, galangal si usturoi. am
pus la rumenit in ulei (vreo 2 minute) pasta obtinuta si frunzele de curry tocate (cand n-am frunze proaspete de curry, le folosesc pe alea de rezerva de la congelator. stau excelent, la fel ca si frunzele de kaffir lime), dupa care am adaugat zaharul, lingurita de nam prik pao si o canita de apa calda. am fiert sosul 1 minut, dupa care am aruncat inauntru si crevetii, sosul de peste, piper si am mai fiert totul vreo 3 minute.
crevetii uscati, galangalul si frunzele de curry fac un sos extraordinar!
i-am mancat cu taitei (de orez) prajiti cu ceapa verde si cateva alune zdrobite (100 gr taitei de orez din aia mai lati, 1 lingura ulei de susan, 6 fire de ceapa verde, 1 ardei iute thai, 30 gr de arahide rumenite si zdrobite in mojar si o lingura de seminte de susan rumenite).
portia de creveti are 475 de calorii.
portia de taitei prajiti are 365 de calorii.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu