mai aveam la congelator un piept de pui de saptamana trecuta cand am avut musafiri. ieri l-am pus la marinat, dar in altceva. in plus aveam si sosul de prune care trebuia asortat cu ceva.
asa ca azi am pornit afumatoarea din nou:)
piept de pui cu piele (fara os) - 1 bucata
2 kiwi
1 bucata ginger
4 catei de usturoi
sare, piper
pentru afumare
2 linguri orez
2 linguri zahar
2 linguri ceai de iasomie
1 bucata scortisoara
1 pastaie de vanilie
de data asta am folosit kiwi pentru marinata. si ele sunt din aceeasi categorie ca papaya si ananasul.
am pus la blender gingerul, fructele de kiwi si usturoiul, am adaugat sare si piper proaspat zdrobit si in marinata asta am pus pieptul de pui peste noapte la frigider.
azi, din nou acelasi proces - am curatat complet pieptul de pui de marinata, l-am sters bine si am mai pus pe el putina sare si piper. l-am taiat pe din doua, dar nu l-am mai uns cu nimic de data asta.
tura asta am pus in afumatoare pe langa orez si zahar, ceai de iasomie, o bucata de scortisoara si fiindca mi-am adus din zanzibar o gramada de pastai de vanilie si azi am facut si-o crema de vanilie, n-am aruncat pastaia curatata si-am folosit-o la afumat.
a iesit perfect!!!
recomand cu aceeasi caldura si marinata de kiwi. se marineaza excelent, gustul e usor acrisor fata de marinata de papaya, iar aromele de afumat, scortisoara si vanilie sunt realmente speciale!!!
ce e misto la treaba asta cu afumatul, e ca te poti juca la infinit cu combinatiile de arome.
l-am mancat cu sosul de prune care astepta in frigider si cu paine de secara, bineinteles.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu