Etichete

bulgur (3) calamari (4) caracatita (6) carne (32) crab (7) creveti (33) curry (11) desert (14) diverse (26) fara legatura (81) fructe (5) legume (41) orez (15) paste proaspete (31) peste (35) salata (43) scoici (1) supa (6) sushi (4)

miercuri, 11 septembrie 2013

file de dorada intr-un fel de crusta gremolata

in seara am avut peste. ce surpriza:))
cinele cu peste sunt cele mai simple si gatitul lor dureaza foarte putin. am facut pestele altfel decat de obicei. cu un fel de crusta gremolata, in care am mai pus si putin pesmet, ulei de masline, am folosit coaja de lime, in loc de coaja de lamaie, am pus mai mult usturoi.

dorada - 2 bucati - 700 gr                                
1 legatura patrunjel
1 caciulie usturoi
2 linguri ulei de masline
coaja de la 2 lime-uri
2 linguri pesmet
sare, piper

am filetat pestii (cu tot cu piele). cele 4 fileuri au cantarit 350 gr. am pus sare si piper pe ele si le-am lasat vreun ceas.
am amestecat patrunjelul tocat marunt cu usturoiul zdrobit, uleiul de masline, coaja de lime, pesmet si sare. pasta obtinuta am pus-o deasupra fileurilor.
le-am dat 15 minute in cuptorul incalzit (cu pielea in jos).

alaturi am avut un orez basmati cu sofran si stafide.

fileurile de dorada (2 bucati/caciula) au avut 482 de calorii.
portia de orez a avut 225 de calorii.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu