Etichete

bulgur (3) calamari (4) caracatita (6) carne (32) crab (7) creveti (33) curry (11) desert (14) diverse (26) fara legatura (81) fructe (5) legume (41) orez (15) paste proaspete (31) peste (35) salata (43) scoici (1) supa (6) sushi (4)

marți, 30 iulie 2013

peste urias cu sos de patrunjel

azi am facut din nou peste din asta imens - seer fish.
o felie de seer fish (cu tot cu piele) are intre un kilogram si un kilogram jumatate. pielea e ca de porc, groasa de vreo 3-4 mm si coloana are un diametru de vreo 3 cm.

1/2 cotlet de seer fish (fara piele si os) - 400 gr
1 lingura pesmet
1 lingura ulei
sare

sos de patrunjel
1 legatura patrunjel
coaja si zeama de la 1 lime
6 catei de usturoi
1 lingurita ulei
sare

am pus sare pe peste si l-am lasat vreo 2 ore, l-am tavalit pe toate partile in pesmet si l-am rumenit in tigaie cate jumatate de minut pe fiecare parte.
pe urma l-am dat in cuptorul incalzit. vreo 10 minute.

pentru sosul de patrunjel am pus toate ingredientele in blender si le-am mixat bine.
alaturi am avut un bulgur picant (cu stafide, ceapa verde si ardei rosii iuti).

portia de seer fish cu sos de patrunjel - 377 calorii.
portia de bulgur - 300 de calorii.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu