aici gasesc tot timpul tilapia proaspat la piata.
n-am luat pana acum, dar ieri cand am trecut pe la piata, tilapia arata foarte bine, asa ca am luat.
si l-am rugat pe vanzator sa-mi faca fileuri, ca sa scap de oase si sa-mi fie mai usor cand il gatesc.
pentru cina de azi am facut un curry de tilapia.
400 gr tilapia (fileuri)
1 caciulie de usturoi
1 shallot
1 bucata ginger
2 fire de lemongrass
1 lingurita pasta rosie de curry
1 lingurita nam prik pao
2 lingurite zahar brun
5 frunze de kaffir lime
1 lingura ulei
200 ml lapte de cocos
1 lingura sos de peste
am facut in blender o pasta foarte fina din usturoi, shallot, ginger, lemongrass, pasta de curry, nam prik pao, zahar si am pus-o la rumenit intr-o lingura de ulei. dupa 1 minut am adaugat fileurile de tilapia, sosul de peste si laptele de cocos si am fiert totul vreo 3 minute. la sfarsit am aruncat deasupra frunzele de kaffir lime.
alaturi am facut un orez prajit - 100 gr orez basmati, 1 lingura ulei de masline, 1 lingura cocos dezhidratat, 4 fire de ceapa verde, 2 ardei rosii semi iuti - aceeasi metoda ca de obicei, singura diferenta e ca am pus si o lingura de cocos rehidratat la prajit laolalta cu ceapa verde si ardeii si pe urma am adaugat orezul fiert in prealabil.
ca de obicei, totul e pentru 2 oameni.
portia de curry - 448 de calorii.
portia de orez - 285 de calorii.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu