Etichete

bulgur (3) calamari (4) caracatita (6) carne (32) crab (7) creveti (33) curry (11) desert (14) diverse (26) fara legatura (81) fructe (5) legume (41) orez (15) paste proaspete (31) peste (35) salata (43) scoici (1) supa (6) sushi (4)

miercuri, 10 iulie 2013

creveti marinati la gratar si-o altfel de salata

dupa 10 zile de vacanta si foarte mari excese culinare si bahice, ne-am reintors acasa.
nu, nu m-am dat la fund cu gatitul, dar bineinteles ca am ajuns obositi tare dupa programul nebunesc pe care l-am avut, asa ca primele 3 zile am fost pe modul de salate simple si proteine aproape deloc, drept pentru care n-am gatit nimic nou sau demn de pus pe blog:).
dar astazi am zis sa lichidez ultima punga de creveti, ca sa fac loc in congelator pentru prazile urmatoare.
am facut niste frigarui de creveti marinati si o salata noua.

1 kg creveti (curatati, cu cozile pastrate, adica 600 gr net)
zeama si coaja de la o portocala
1 lingurita miere
2 lingurite sos thai de chilli (dulce)
sare, piper
1/2 lingurita ardei iute uscat (fulgi)

100 gr conopida (buchetele mici)
100 gr varza rosie
100 gr morcov
50 gr boabe de rodie
1/2 ceapa rosie
1 cutie iaurt (170 ml)
1 lingura tahini
coaja + zeama de la o lamaie
20 gr migdale prajite
sare, piper

am pus crevetii curatati, spalati si zvantati intr-o marinata facuta din zeama si coaja de portocala, miere, sosul thai de chilli, sare, piper, ardei iute uscat si i-am lasat in frigider vreo doua ore, dupa care i-am aranjat pe bete de bambus si i-am facut pe gratar (2 minute pe-o parte si 2 pe alta). au iesit super zemosi si buni (lp a zis ca parca-s scaldati in dulceata de portocale).

si langa creveti am avut o salata facuta din conopida desfacuta buchetele mici, varza rosie tocata marunt, morcov dat pe razatoarea mare, ceapa tocata marunt, boabe de rodie si migdale tocate mai mare.
sosul pentru salata - o cutie iaurt, o lingura tahini, zeama+coaja de lamaie, sare si piper proaspat zdrobit in mojar. sosul asta mimeaza perfect maioneza, asa ca salata e ca un coleslaw, atata doar ca are mult, mult mai putine calorii.

ca de obicei, masa pentru 2 oameni.
portia de creveti (2 frigarui de persoana) cu tot cu bolul de salata de mai jos are 574 de calorii.

ei, ar fi fost bine sa mancam doar atat, dar am avut alaturi si-un mic orez (de data asta nu basmati, ca-l terminasem, si la magazinul din colt n-aveau decat din asta egiptean, mai rotund si mai cleios, dar foarte bun) cu foi de ceapa, usturoi, ardei iute verde, piper rosu si boabe de rodie. portia de orez a cantarit si ea 260 de calorii.
asa ca farfuria de mai jos (cu specificatia ca au fost 2 frigarui de creveti) a avut 834 calorii.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu