ieri am facut din nou vizita saptamanala la piata de peste.
ca de obicei, era plin de nenumarate feluri de peste si alte bunatati marine. si am descoperit un peste urat, care arata ca un monkfish. bineinteles ca vanzatorul nu vorbea engleza ca sa ne confirme ca e cu adevarat monkfish, dar tot am cumparat.
am gatit jumatate din el aseara la cina.
a fost extraordinar de bun. carne alba, dulce, textura ferma, fara oase. excelent!
500 gr monkfish
2 linguri ulei de masline
200 gr rucola
100 gr ceapa alba
100 gr seminte de rodie
zeama de la 1 lime
1 lingura de miere
sare
pestele (sarat in prealabil) l-am facut in tigaie intr-o lingura de ulei de masline si l-am mancat cu o salata de rucola cu ceapa si seminte de rodie (sosul pentru salata - 1 lingura ulei de masline, sare, zeama de la 1 lime, 1 lingura de miere).
calorii pe portie (2 bucati de peste) - 424
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu