azi la pranz am facut iar paste. de data asta tortellini.
pentru aluat
200 gr faina
2 oua
sare
umplutura
600 gr dovleac
1 lingura ulei de masline
100 gr branza de capra
sare, piper
50 gr parmezan ras
30 gr unt
am facut aluatul si l-am trecut prin masina de paste, dupa care l-am taiat in patrate 6x6 cm.
umplutura - am copt in cuptor dovleacul taiat felii si uns cu o lingura de ulei de masline.
dupa ce s-a racit l-am zdrobit bine si l-am amestecat cu branza de capra, sare dupa gust si piper.
am pus cate o lingurita de umplutura pe un patrat de aluat, l-am impaturit sub forma de triunghi si pe urma le-am lipit capetele ca sa obtin forma de tortellini.
le-am fiert in apa cu sare cam 4 minute.
au iesit 3 portii de tortellini, asa ca pe-o parte le-am pus la congelator pentru viitor.
din unt am facut un "beurre noisette" - adica am rumenit untul pana s-au separat partile solide de cele lichide si partile solide au capatat o culoare aurie.
gustul e minunat, de aluna, dupa cum ii zice si numele:).
am scos pastele si am presarat desupra untul fierbinte si parmezanul ras.
pacat ca n-am avut niste frunze proaspete de salvie, sa le fi pus in unt la rumenit.
portia de tortellini cu unt si parmezan are 784 de calorii.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu