Etichete

bulgur (3) calamari (4) caracatita (6) carne (32) crab (7) creveti (33) curry (11) desert (14) diverse (26) fara legatura (81) fructe (5) legume (41) orez (15) paste proaspete (31) peste (35) salata (43) scoici (1) supa (6) sushi (4)

vineri, 26 iulie 2013

tortellini cu dovleac si branza de capra

azi la pranz am facut iar paste. de data asta tortellini.

pentru aluat
200 gr faina
2 oua
sare

umplutura
600 gr dovleac
1 lingura ulei de masline
100 gr branza de capra
sare, piper

50 gr parmezan ras
30 gr unt

am facut aluatul si l-am trecut prin masina de paste, dupa care l-am taiat in patrate 6x6 cm.

umplutura - am copt in cuptor dovleacul taiat felii si uns cu o lingura de ulei de masline.
dupa ce s-a racit l-am zdrobit bine si l-am amestecat cu branza de capra, sare dupa gust si piper.

am pus cate o lingurita de umplutura pe un patrat de aluat, l-am impaturit sub forma de triunghi si pe urma le-am lipit capetele ca sa obtin forma de tortellini.
le-am fiert in apa cu sare cam 4 minute.
au iesit 3 portii de tortellini, asa ca pe-o parte le-am pus la congelator pentru viitor.

din unt am facut un "beurre noisette" - adica am rumenit untul pana s-au separat partile solide de cele lichide si partile solide au capatat o culoare aurie.
gustul e minunat, de aluna, dupa cum ii zice si numele:).
am scos pastele si am presarat desupra untul fierbinte si parmezanul ras.
pacat ca n-am avut niste frunze proaspete de salvie, sa le fi pus in unt la rumenit.

portia de tortellini cu unt si parmezan are 784 de calorii.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu