Etichete

bulgur (3) calamari (4) caracatita (6) carne (32) crab (7) creveti (33) curry (11) desert (14) diverse (26) fara legatura (81) fructe (5) legume (41) orez (15) paste proaspete (31) peste (35) salata (43) scoici (1) supa (6) sushi (4)

luni, 22 iulie 2013

lasagna cu legume rumenite

azi m-am jucat iar cu imperia:)
am facut o lasagna cu legume.

foile de lasagna
2 oua
200 gr faina
sare

umplutura
1 cartof dulce - 200 gr
1 vanata mica - 200 gr
1 ardei rosu - 150 gr
1 ceapa - 100 gr
1 caciulie usturoi - 50 gr
1 morcov - 100 gr
1 lingura ulei de masline
oregano, sare, piper

sos de rosii
300 gr rosii
1 lingurita zahar brun
1 lingura ulei
6 catei de usturoi
1 shallot
busuioc uscat, sare, piper

niciodata nu mi-a placut sosul béchamel, asa ca de fiecare data cand fac lasagna, sosul in fac asa:
250 ml smantana lichida pentru gatit
100 gr parmezan ras
sare, piper

in plus am mai folosit 100 gr de provolone pentru presarat desupra.

am taiat legumele felii/bucati (doar usturoiul l-am lasat intreg sub forma de caciulie), am pus pe ele o lingura de ulei de masline, sare, piper, oregano si le-am dat in cuptorul incalzit pana s-au rumenit bine.
mi-am pregatit foile de lasagna cu masina de paste.
sosul de rosii - am calit usturoiul zdrobit si shallot-ul tocat marunt intr-o lingura ulei de masline, am adaugat rosiile fara pielita tocate marunt, zaharul, sarea, piperul si le-am fiert cu capac pana am obtinut sosul. la sfarsit am adaugat busuiocul uscat.
sosul alb - am amestecat smantana lichida cu parmezanul ras, sare si piper.

si-acuma, in tava, succesiunea a fost asta:
un strat de sos de rosii, un strat de foi de lasagna, un strat de legume, un strat de sos alb, apoi foi, sos de rosii, legume, sos alb si tot asa. deasupra am presarat provolonele ras.
am dat tava in cuptorul incalzit pana s-a rumenit deasupra.

au iesit 6 portii.
calorii pe portie - 525.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu