Etichete

bulgur (3) calamari (4) caracatita (6) carne (32) crab (7) creveti (33) curry (11) desert (14) diverse (26) fara legatura (81) fructe (5) legume (41) orez (15) paste proaspete (31) peste (35) salata (43) scoici (1) supa (6) sushi (4)

marți, 16 iulie 2013

creveti caramelizati

1 kg creveti proaspeti mai marisori (18 bucati/kg)
1 shallot
1  caciulie de usturoi
1 bucata de ginger
2 fire de lemongrass
75 gr zahar
1 lingura ulei de masline
2 linguri sos de peste
2 ardei iuti rosii thai

am marinat crevetii intregi cu tot cu cap, doar crestati pe spate ca sa fie curatati (matele scoase si piciorusele taiate)  intr-o pasta (eu o fac in mojar) din shallot, usturoi, ginger, lemongrass, sos de peste.
intr-un vas am pus la caramelizat zaharul cu 1/4 cana de apa. am fiert la foc iute pana s-a evaporat apa si am obtinut o culoare auriu inchis (cred ca vreo 8 minute). pe urma am dat deoparte si am adaugat putina apa ca sa se faca un sos caramel lipicios.
in alta tigaie am pus o lingura de ulei de masline si am aruncat crevetii pe care i-am gatit pret de 3-4 minute, dupa care am adaugat sosul de caramel si am mai tinut un minut pana s-a absorbit bine sosul.
i-am transferat imediat in bol si am presarat deasupra ardeii iuti tocati marunt si putina sare mare.

ca de obicei tot pentru 2 oameni, asa ca portia de creveti caramelizati are 533 de calorii.

i-am mancat cu un orez prajit cu chives, mango si ardei rosii semi iuti (260 de calorii portia).

 
 
gata! am terminat cina, putem sa ne apucam de vazut niste episoade din breaking bad:)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu