1 shallot
1 caciulie de usturoi
1 bucata de ginger
2 fire de lemongrass
75 gr zahar
1 lingura ulei de masline
2 linguri sos de peste
2 ardei iuti rosii thai
am marinat crevetii intregi cu tot cu cap, doar crestati pe spate ca sa fie curatati (matele scoase si piciorusele taiate) intr-o pasta (eu o fac in mojar) din shallot, usturoi, ginger, lemongrass, sos de peste.
intr-un vas am pus la caramelizat zaharul cu 1/4 cana de apa. am fiert la foc iute pana s-a evaporat apa si am obtinut o culoare auriu inchis (cred ca vreo 8 minute). pe urma am dat deoparte si am adaugat putina apa ca sa se faca un sos caramel lipicios.
in alta tigaie am pus o lingura de ulei de masline si am aruncat crevetii pe care i-am gatit pret de 3-4 minute, dupa care am adaugat sosul de caramel si am mai tinut un minut pana s-a absorbit bine sosul.
i-am transferat imediat in bol si am presarat deasupra ardeii iuti tocati marunt si putina sare mare.
ca de obicei tot pentru 2 oameni, asa ca portia de creveti caramelizati are 533 de calorii.
i-am mancat cu un orez prajit cu chives, mango si ardei rosii semi iuti (260 de calorii portia).
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu