de cand mi-am luat-o pe imperia, imi vine sa fac toata ziua paste:)
asa ca azi am facut niste cannelloni. cu ciuperci.
pentru aluat
2 oua
200 gr faina
sare
umplutura
250 gr ciuperci proaspete
25 gr hribi uscati
1 shallot
8 catei de usturoi
1 lingura ulei de masline
100 ml smantana proaspata nefermentata
sare, piper
sos alb
250 ml smantana lichida pentru gatit
100 gr parmezan ras
sare, piper
am pregatit foile de pasta cu masina si le-am taiat in patrate de 12x12 cm.
am calit shallot-ul tocat marunt si usturoiul zdrobit intr-o lingura ulei de masline, am adaugat ciupercile taiate pe din patru si hribii (rehidradati in prealabil) tocati si am fiert vreo 6-7 minute cu putina apa in care s-au rehidratat hribii. la sfarsit am adaugat smantana proaspata, sare, piper si am dat deoparte sa se raceasca.
am pus la fiert o oala de apa cu sare si cand a inceput sa clocoteasca, am adaugat foile de pasta si le-am fiert 30 de secunde. le-am scos si le-am asezat pe un prosop umed.
am umplut fiecare patrat cu ciuperci, le-am rulat ca sa le dau forma de cannelloni si le-am asezat in tava (pe fundul tavii am pus jumatate din sosul alb, cealalta jumatate am adaugat-o deasupra).
am dat tava in cuptorul incalzit pana s-a rumenit totul bine.
au iesit 4 portii.
calorii pe portie - 650.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu