si prajite si sub forma de placinta si alea gatite in iaurt. ca sa nu mai zic de varianta cruda (preferata mea). minunate!!!
chestia e ca in general se fac cu carne (miel, capra, vita), asa ca pentru noi nu prea mai sunt in menu zilele astea:)
dar se pare ca se pot face si in varianta marina.
aluat
bulgur integral marunt - 125 gr
1 ceapa - 50 gr
200 gr peste fara os (am folosit un peste foarte mare, de ocean, cu sectiunea de vreo 20 de cm, dar nu stiu cum se cheama, un fel de seer fish)
cate un sfert de lingurita de cumin, scortioara, coriandru, sumac
cateva fire de coriandru proaspat
sare, piper
umplutura
200 gr din acelasi peste
5 catei de usturoi
1 ceapa alba mare - 150 gr
1/4 lingurita turmeric, cateva boabe de cardamom zdrobite, sare, piper
30 gr muguri de pin rumeniti
1 ardei iute mic
coaja de la un lime
1 lingura ulei de masline
1 lingura ulei de masline pentru uns kibbeh-ele
sos
2 linguri de tahini, zeama de la un lime, 5 catei de usturoi zdrobiti, sare si 4-5 linguri de apa
am pus bulgurul la inmuiat in apa vreo 20 de minute. l-am stors bine si l-am amestecat cu ceapa tocata foarte marunt, pestele tocat, condimentele si firele de coriandru, pana am obtinut un "aluat".
umplutura - am calit ceapa taiata solzisori si usturoiul zdrobit intr-o lingura de ulei de masline, am adaugat pestele taiat cubulete si am mai tinut vreo 2 minute, apoi turmericul, cardamomul, sarea, piperul, ardeiul iute, coaja de lime si mugurii de pin si am dat deoparte se sa raceasca.
am preformat aluatul de kibbeh si le-am umplut. au iesit 9 bucati mari (forma clasica de kibbeh - ca niste torpile).
le-am mancat cu sosul de tahini.
portia de kibbeh (4.5 bucati) cu sos de tahini are 852 calorii.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu