e de fapt o pasta de ardei copti.
iute, acrisoara, foarte buna!!!
are multe variatii.
eu am facut-o asa:
2 ardei grasi rosii - 300 gr
2 ardei iuti rosii - 30 gr
50 gr nuci rumenite
1 lingura pesmet
5 catei de usturoi
2 linguri ulei de masline
1 lingurita melasa de rodie
sare, piper, un praf de cumin
am copt ardeii (si pe aia grasi, si pe aia iuti), i-am curatat si scurs si i-am transferat in mixer impreuna cu toate celelalte ingrediente (mai putin nucile) si am mixat totul bine pana am obtinut o pasta.
nucile le-am zdrobit in mojar (ca sa aiba ceva textura) si le-am amestecat dupa aia cu pasta de ardei.
a iesit un bol de muhammara (300 gr). tot bolul are 700 de calorii.
e foarte buna cu peste, cu cartofi, sau asa simpla cu lipie coapta.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu