12 pulpe superioare (1.2 kg) - cu os si piele
laban - 1/2 litru
1 lingura menta uscata
1 caciulie usturoi
1 bucata ginger
cardamom - 6 boabe
sare - 2 lingurite (pare mult, dar nu e! pentru ca marinata se arunca si trebuie pusa ceva sare, ca sa intre putin in pui)
turmeric - 1/2 lingurita
piper
zeama de la o lamaie
2 linguri ulei de masline
am amestecat labanul, menta, cardamomul (usor zdrobit in mojar), sarea, piperul, turmericul, usturoiul zdrobit, gingerul dat pe razatoare si zeama de lamaie si am pus pulpele in aceasta marinata la frigider peste noapte.
a doua zi am tapetat o tava cu folie de aluminiu, am pus 2 linguri de ulei de masline in tava si am adaugat pulpele scurse de excesul de marinata, am mai pus putina sare si piper pe ele si le-am dat in cuptorul incalzit. le-am tinut vreo ora.
acuma cu caloriile e putin mai complicat, in sensul ca marinata am aruncat-o. a ramas ceva marinata pe pulpe cand le-am dat la cuptor (am estimat in jur de 150 ml de laban).
asta inseamna ca toata tava de pui (12 bucati) a avut 2920 de calorii. mult...
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu