dupa cum ziceam si alte dati, aici la piata de peste gasesc o multime de feluri de peste. sardine si macrou sunt tot timpul.
ca si sardinele, si macroul e din asta micut, cam de 12-13 cm, numai bun de pus pe gratar intreg.
si ce faci cand ai frigiderul plin de fructe si legume?
faci o salata cu de toate, normal:)
fiindca la cina de azi (saptamanile astea lp termina programul mai repede decat in mod normal) am facut macrou la gratar si in frigider aveam o multime de fructe si de legume, m-am gandit sa fac alaturi o salata combinata, asa ca am folosit:
macrou - 6 bucati intregi, cu tot cu cap, curatate (600 gr)
sare
avocado - 100 gr
castravete - 200 gr
pepene galben - 100 gr
pepene rosu - 100 gr
struguri albi (fara seminte) - 100 gr
varza rosie - 100 gr
conopida - 100 gr
ceapa verde - 100 gr
un ardei rosu semi iute - 20 gr
cateva fire de coriandru
pentru sosul de salata - zeama + coaja de la 2 lime-uri, 2 linguri sos de peste, 2 lingurite miere
se amesteca avocado taiat feliute, castravetele cu coaja si fara seminte taiat semilune, pepenele (rosu si galben) taiat cubulete, boabele de strugure taiate pe din doua/patru, varza tocata, conopida buchetele mici, ceapa verde si ardeiul - rondele si se adauga sosul si coriandrul tocat marunt.
macroul facut simplu pe gratar, doar cu sare.
portia de macrou la gratar - 501 cal
portia de salata - 240 cal
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu