pentru aluat
230 gr faina
2 oua
sare
2 sfecle mici coapte in cuptor - 200 gr
peperonata
dupa cum ii zice si numele italienesc, e o mancarica de ardei grasi.
4 ardei grasi (2 rosii si 2 galbeni) - 600 gr
1 ceapa alba - 100 gr
6 catei de usturoi
2 rosii - 200 gr
2 linguri ulei de masline
1 lingurita zahar brun
oregano uscat
sare, piper
75 gr parmezan ras
aluatul l-am facut ca de obicei (am suplimentat putin cantitatea de faina pentru ca am pus sfecla), am adaugat sfecla mixata, l-am trecut prin masina si apoi l-am taiat si am facut farfallele.
am impartit farfalelle in 3 parti egale. 2 parti le-am congelat si am fiert pentru noi doi o singura parte.
peperonata - am pus usturoiul tocat si ceapa taiata solzisori la rumenit in 2 linguri de ulei de masline cu putina sare si dupa vreo 5 minute (am tinut-o atata cat sa se inmoaie, nu sa se prajeasca) am adaugat ardeii taiati fasii cam de 1 cm, inca putina sare, piper, un praf de oregano uscat si am lasat sa fiarba cu capac 35 de minute (pare mult, dar nu e) la foc mic (fara apa), amestecand din cand in cand. apoi am pus rosiile curatate de pielita si de seminte si tocate marunt, zaharul si am mai fiert fara capac, la foc mare vreo 5 minute. am dat deoparte.
si uite-asa peperonata a devenit sosul pentru paste.
am fiert pastele in apa cu sare vreo 4 minute si le-am aruncat peste peperonata incalzita si am amestecat bine. deasupra am pus parmezanul ras.
portia de farfalle rosii cu peperonata si parmezan are 602 calorii.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu