Etichete

bulgur (3) calamari (4) caracatita (6) carne (32) crab (7) creveti (33) curry (11) desert (14) diverse (26) fara legatura (81) fructe (5) legume (41) orez (15) paste proaspete (31) peste (35) salata (43) scoici (1) supa (6) sushi (4)

sâmbătă, 31 august 2013

cartofi dulci cu quatro formaggi

de fiecare data cand am invitati la masa, incerc sa fac aperitivele  in avans. asta ca sa-mi fie mai usor.
printre altele, de data asta am facut si cartofi dulci cu quatro formaggi.

1 cartof dulce mare - 400 gr
1 lingura ulei de masline
smantana dulce grasa - 100 ml
smantana dulce pentru gatit - 50 ml
branza rasa - 160 gr (am folosit in parti egale provolone picant, parmezan, branza de capra si branza cu mucegai)
piper proaspat zdrobit
pentru decorat - caju, frunze de busuioc proaspat si piper rosu

am uns cu ulei de masline si putina sare feliile de cartof dulce si le-am rumenit in cuptor.
sosul quatro formaggi - am ras branzele, le-am amestecat cu smantana si le-am pus pe foc pana s-a omogenizat sosul. l-am dat deoparte si am adaugat piperul proaspat zdrobit (mai mare). l-am lasat sa se raceasca si sa se intareasca putin, dupa care am pus sosul pe feliile de cartof. le-am decorat si le-am dat la frigider. pot fi facute cu cel putin 5-6 ore in avans.

calorii/bucata - 122

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu