de fiecare data cand am invitati la masa, incerc sa fac aperitivele in avans. asta ca sa-mi fie mai usor.
printre altele, de data asta am facut si cartofi dulci cu quatro formaggi.
1 cartof dulce mare - 400 gr
1 lingura ulei de masline
smantana dulce grasa - 100 ml
smantana dulce pentru gatit - 50 ml
branza rasa - 160 gr (am folosit in parti egale provolone picant, parmezan, branza de capra si branza cu mucegai)
piper proaspat zdrobit
pentru decorat - caju, frunze de busuioc proaspat si piper rosu
am uns cu ulei de masline si putina sare feliile de cartof dulce si le-am rumenit in cuptor.
sosul quatro formaggi - am ras branzele, le-am amestecat cu smantana si le-am pus pe foc pana s-a omogenizat sosul. l-am dat deoparte si am adaugat piperul proaspat zdrobit (mai mare). l-am lasat sa se raceasca si sa se intareasca putin, dupa care am pus sosul pe feliile de cartof. le-am decorat si le-am dat la frigider. pot fi facute cu cel putin 5-6 ore in avans.
calorii/bucata - 122
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu