azi am facut sushi pentru cina.
cand am fost in iulie in romania, mi-am adus ceva provizii de foi de nori, asa ca acum pot sa fac sushi, nu numai nigiri.
nu m-am dus azi la piata ca sa iau peste proaspat, asa ca am facut cu ce aveam prin casa.
4 feluri:
- cu carne de crab (nu surimi, chiar carne de crab) si avocado
- cu creveti
- cu sardine marinate si ardei rosu semi iute
- cu morcov, castraveti, mango si seminte de susan
200 gr orez pentru sushi
otet de orez - 3 linguri
4 foi de nori
carne de crab - 170 gr
creveti - 6 bucati (intregi, necuratati)- 250 gr
sardine marinate - 100 gr
1 ardei rosu semi iute
1/2 mango
1/2 avocado
1/2 castravete
1/2 morcov
1 lingura seminte de susan prajite
1 lingurita icre pentru decorat
nu prea am muncit - am pregatit orezul pentru sushi (spalat, fiert, amestecat cu otet de orez, racit cu evantaiul si gata).
sardinele marinate le aveam, carnea de crab din conserva, asa ca nu m-am ocupat decat de creveti - le-am scos matele de pe spate cu scobitoarea si i-am tras in teapa ca sa nu se curbeze la fiert. i-am fiert 2 minute in apa cu sare, dupa care i-am curatat de cap si coji si i-am crestat pe din doua. cu crevetii am facut nigiri sushi.
pentru alea vegetariene am folosit castravetele cu coaja, dar fara seminte, morcovul si mangoul, toate taiate fasii lungi.
au iesit 2 platouri identice si inca 8 bucati in plus, care s-au reportat pe maine, tinand cont ca nu-s cu peste crud:)
platoul de mai jos a fost o portie si a avut 570 de calorii.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu