Etichete

bulgur (3) calamari (4) caracatita (6) carne (32) crab (7) creveti (33) curry (11) desert (14) diverse (26) fara legatura (81) fructe (5) legume (41) orez (15) paste proaspete (31) peste (35) salata (43) scoici (1) supa (6) sushi (4)

joi, 5 decembrie 2013

tilapia cu bok choy

am gasit bok choy si fiindca n-am mai vazut de cateva luni si era asa de dragalas si tinerel, a trebuit sa cumpar si sa fac ceva cu el:)
si-am gasit si niste tilapia foarte proaspat, l-am rugat pe vanzator sa-mi faca fileuri, asa ca pentru cina din seara asta am facut tilapia cu bok choy.

file de tilapia - 450 gr
2 linguri faina
2 linguri ulei de floarea soarelui
sare
bok choy - 300 gr
ardei iuti rosii thai - 2
ardei iuti verzi - 2
1 lingura ulei de susan
1 caciulie usturoi
1 bucata ginger
1 lingura pasta tomate
1 lingura zahar brun
1 lingura sos de soia
1 lingura zeama de lime

am taiat fileurile de tilapia in cuburi mai mari, am pus pe ele sare, le-am tavalit prin faina si le-am rumenit in 2 linguri de ulei de floarea soarelui.
intr-o alta tigaie am pus la calit intr-o lingura ulei de susan, o caciulie de usturoi si bucata de ginger (ambele feliate subtirel), apoi am adaugat bok choy-ul (spalat si uscat) si l-am gatit vreo 20 de secunde la foc mare. separat am amestecat pasta de tomate, zaharul, sosul de soia si zeama de lime si le-am fiert pret de 2 minute, apoi am adaugat sosul peste bok choy si am aruncat deasupra si ardeii curatati de seminte si taiati fasii pe lung. am mai tinut vreo 20 de secunde, apoi am dat deoparte, am adaugat pestele rumenit si gata!
l-am mancat cu orez basmati simplu.

a fost atat de bun, usurel si prietenos. trebuie neaparat sa mai iau!!!

portia de tilapia cu bok choy - 477 calorii.
portia de orez - 262 calorii.

 
 
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu