pentru aluat
200 gr faina
2 oua
sare
pentru umplutura
creveti proaspeti (curatati complet) - 400 gr net
1 caciulie usturoi
1 lingura ulei de masline
sare, piper
1 lingurita oregano uscat
2 ardei semi iuti (unul rosu, unul verde)
200 gr branza de casa
pentru sos
1 caciulie usturoi
1 lingura ulei de masline
1 lingura zahar brun
rosii - 800 gr
oregano uscat
sare, piper
am facut foile de pasta cu prietena imperia, apoi le-am taiat in patrate de aproximativ 12x12 cm.
am facut un sos obisnuit de rosii - am calit usturoiul tocat intr-o lingura de ulei de masline, apoi am adaugat rosiile curatate de pielita si tocate, zaharul, sare, piper, oregano uscat si am fiert totul pana s-a facut un sos.
separat am pus la calit o caciulie de usturoi tocat marunt si ardeii semi iuti taiati rondele intr-o lingura de ulei de masline, am adaugat crevetii tocati, 3-4 linguri din sosul de rosii gata facut, sare, piper, oregano uscat si am gatit totul pret de 2 minute, apoi am adaugat branza si am amestecat totul bine. am umplut foile de cannelloni si le-am pus in vas, am adaugat deasupra restul de sos de rosii si am dat vasul in cuptor (acoperit cu folie).
au iesit 16 cannelloni. 122 calorii/bucata.
depinde de fiecare cate vrea sa manance. eu zic ca portia normala ar fi de 4 bucati.
noi am mancat cate 5:)
.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu