Etichete

bulgur (3) calamari (4) caracatita (6) carne (32) crab (7) creveti (33) curry (11) desert (14) diverse (26) fara legatura (81) fructe (5) legume (41) orez (15) paste proaspete (31) peste (35) salata (43) scoici (1) supa (6) sushi (4)

luni, 9 decembrie 2013

cannelloni cu creveti

seara de pasta din nou! si de creveti!

pentru aluat
200 gr faina
2 oua
sare

pentru umplutura
creveti proaspeti (curatati complet) - 400 gr net
1 caciulie usturoi
1 lingura ulei de masline
sare, piper
1 lingurita oregano uscat
2 ardei semi iuti (unul rosu, unul verde)
200 gr branza de casa

pentru sos
1 caciulie usturoi
1 lingura ulei de masline
1 lingura zahar brun
rosii - 800 gr
oregano uscat
sare, piper

am facut foile de pasta cu prietena imperia, apoi le-am taiat in patrate de aproximativ 12x12 cm.
am facut un sos obisnuit de rosii - am calit usturoiul tocat intr-o lingura de ulei de masline, apoi am adaugat rosiile curatate de pielita si tocate, zaharul, sare, piper, oregano uscat si am fiert totul pana s-a facut un sos.
separat am pus la calit o caciulie de usturoi tocat marunt si ardeii semi iuti taiati rondele intr-o lingura de ulei de masline, am adaugat crevetii tocati, 3-4 linguri din sosul de rosii gata facut, sare, piper, oregano uscat si am gatit totul pret de 2 minute, apoi am adaugat branza si am amestecat totul bine. am umplut foile de cannelloni si le-am pus in vas, am adaugat deasupra restul de sos de rosii si am dat vasul in cuptor (acoperit cu folie).



au iesit 16 cannelloni. 122 calorii/bucata.
depinde de fiecare cate vrea sa manance. eu zic ca portia normala ar fi de 4 bucati.
noi am mancat cate 5:)




.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu