am avut 10 pestisori mici.
pentru garnitura
2 cartofi - 400 gr
smantana dulce pentru gatit - 50 ml
cateva fire de sofran
4 catei de usturoi
mazare congelata - 400 gr
unt - 25 gr
parmezan - 30 gr
sare, piper
sos
25 gr barberries uscate (sunt niste fructe mici, rosii si acrisoare care se pun orez sau in alte feluri de mancare, se folosesc in bucataria iraniana, turceasca)
1 lingura zahar
8 linguri apa
pestele l-am facut in folie, la cuptor, cu sare, usturoi usor zdrobit in coaja si frunze de curry. apoi l-am desfacut de pe oase, ca sa se poata manca usor.
am fiert cartofii (la abur) si am facut un piure cu putina smantana dulce, in care am adaugat sofran (tinut in putina apa calda), usturoiul zdrobit, sare si piper.
am fiert mazarea (tot la abur) si am facut din ea un piure cu putin unt si parmezan ras, sare si piper.
sosul l-am facut ca sa am ceva acrisor si sa am si a treia culoare:). am fiert fructele de barberries cu zaharul si 8 linguri de apa vreo 10 minute pana s-a legat bine, apoi l-am mixat la blender.
cina colorata si extrem de buna!!!
nu stiu cate calorii are pestele asta mic (probabil ca dupa textura si grasime, la fel la dorada sau seabass-ul). estimez ca portia de peste a avut maximum 150 de calorii.
in ceea ce priveste garnitura impreuna cu sosul, calorii/portie - 612.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu