Etichete

bulgur (3) calamari (4) caracatita (6) carne (32) crab (7) creveti (33) curry (11) desert (14) diverse (26) fara legatura (81) fructe (5) legume (41) orez (15) paste proaspete (31) peste (35) salata (43) scoici (1) supa (6) sushi (4)

sâmbătă, 7 decembrie 2013

risotto cu funghi porcini. tot in cosulete de parmezan.

dupa parerea mea, daca il faci bine, risotto e un fel de mancare absolut fabulos!
tocmai am terminat de mancat pranzul. azi am facut risotto cu funghi porcini. si l-am pus tot in cosulete de parmezan, ca prea-s bune si dragute:)

70 gr + 50 gr parmezan
200 gr orez arborio
1 ceapa alba
30 gr hribi uscati
50 gr unt
sare, piper

am pus ceapa (toccata marunt) la rumenit in 25 de grame de unt, dupa care am adaugat orezul, l-am tinut 2 minute, pana s-a facut translucent si apoi am pus hribii (rehidratati in prealabil). am inceput sa adaug cate putin lichid fierbinte (am folosit apa in care s-au rehidratat hribii). am tot amestecat si adaugat lichid fierbinte, pana s-a gatit orezul (vreo 15 minute), apoi am adaugat 50 gr parmezan ras, sare, piper si 25 gr de unt. am dat deoparte, am amestecat, am pus capacul si am lasat acoperit 2 minute.

cosuletele - pentru cosulete am folosit de data asta mai putin parmezan. e suficient!
le-am facut la fel ca data trecuta (a se vedea reteta cu risotto alla zafferano) - am ras parmezanul, pus pe hartie pergament, topit la microunde si apoi preformat pe fundul unui bol.
am umplut cosuletele si am pus putin piper proaspat zdrobit deasupra.

calorii/portie - 882

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu