pentru clatitele chinezesti
2 cani faina - 300 gr
sare
3/4 cana apa clocotita
1 lingurita ulei de susan
am amestecat faina, sarea si apa clocotita, am framantat vreo 5 minute si apoi am dat deoparte aluatul, l-am acoperit cu folie de plastic si l-am lasat vreo 20 de minute, sa se odihneasca.
dupa aia l-am impartit si l-am facut mici bilute. le-am lasat acoperite.
am pus putin amidon pe blatul de lucru si am intins bilutele cu sucitorul, pana am obtinut discuri cu diametrul cam de 15 cm.
am uns (cu degetele, ca sa nu fie prea uleioase) primul disc cu ulei de susan si am pus deasupra altul. apoi am intins din nou cele 2 clatite cu sucitorul.
le-am pus pe foc in tigaie (fara ulei), pe-o parte si pe alta cam cate 30 de secunde, le-am scos si le-am desfacut.
se pot incalzi la abur, daca se racesc. se pot si congela daca sunt prea multe.
le-am mancat umplute cu rata, ceapa verde, ardei iute, sos hoisin si un sos din ginger, usturoi si otet de orez.
dupa cum ziceam si ieri, la rata n-o sa pun caloriile, dar pot sa spun cate au clatitele.
au iesit 16 clatite.
calorii/clatita - 71.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu