biscuiti (faina integrala) de la mcvitie's - 200 gr
3 linguri cacao
1 lingura zahar
100 gr unt
100 gr zahar
3 lingurite amidon
un praf de sare
2 oua
1 cana de ceai concentrat - am folosit un ceai de soursop din sri lanka (ceai negru de ceylon cu soursop) - am pus 3 lingurite de ceai la o cana
400 gr branza de casa
100 ml smantana dulce grasa
1 pastaie de vanilie
200 gr smantana fermentata
1 lingura zahar
2 linguri din acelasi ceai de mai sus
1 pastaie vanilie
pentru umplutura - am amestecat zaharul (100 gr) cu amidon si un praf de sare, am adaugat ouale batute bine, cana de ceai si vanilia. am pus la foc amestecand continuu vreo 5 minute, pana a capatat consistenta. am dat deoparte si am adaugat branza de vaci pe care am trecut-o prin sita in prealabil si am amestecat-o cu smantana. am omogenizat totul foarte bine, am turnat umplutura in forma si am dat-o la frigider peste noapte.
a doua zi am batut smantana cu zaharul, vanilia, 2 linguri de ceai si am turnat amestecul deasupra.
am agrementat-o cu un sos de capsuni (am fiert pret de 3 minute 400 gr capsuni feliate, 2 linguri zahar si 4 linguri apa si apoi l-am racit).
desert excelent, nu foarte dulce, perfect echilibrat.
a fost pentru prima data cand lp a zis ca-i place cheesecake-ul!!!
si a mancat si a doua zi cu mare pofta 2 portii de POM - adica 2 portii de porc cu om:))
am agrementat-o cu un sos de capsuni (am fiert pret de 3 minute 400 gr capsuni feliate, 2 linguri zahar si 4 linguri apa si apoi l-am racit).
desert excelent, nu foarte dulce, perfect echilibrat.
a fost pentru prima data cand lp a zis ca-i place cheesecake-ul!!!
si a mancat si a doua zi cu mare pofta 2 portii de POM - adica 2 portii de porc cu om:))
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu