Etichete

bulgur (3) calamari (4) caracatita (6) carne (32) crab (7) creveti (33) curry (11) desert (14) diverse (26) fara legatura (81) fructe (5) legume (41) orez (15) paste proaspete (31) peste (35) salata (43) scoici (1) supa (6) sushi (4)

sâmbătă, 21 decembrie 2013

lasagna cu pui afumat si ciuperci

am facut o lasagna cu pui afumat si ciuperci.
de data asta cantitatile sunt mai mari ca de obicei, pentru ca am avut musafiri.

pentru aluat
3 oua
300 gr faina
sare

umplutura
piept de pui cu os si piele - 3 bucati
ciuperci proaspete - 600 gr
2 linguri ulei de masline
1 caciulie usturoi
oregano uscat
sare, piper

sosuri
rosii - 800 gr
1 caciulie usturoi
1 lingura ulei de masline
1 lingura zahar
busuioc uscat
sare, piper
smantana dulce pentru gatit - 500 ml
parmezan - 100 gr
pecorino - 50 gr
asiago - 50 gr

am facut aluatul ca de obicei la masinuta imperia si l-am taiat in foi de lasagna.

am afumat pieptul de pui cu tot cu piele si os (marinat in kiwi, usturoi si ginger) cu ceai negru, orez, zahar si ca arome am folosit de data asta usturoi si dafin.
am calit ciupercile taiate in patru in 2 linguri ulei de masline cu putin oregano si le-am dat si pe ele deoparte.

am facut un sos de rosii obisnuit - am calit usturoiul intr-o lingura ulei de masline, am adaugat rosiile curatate de pielita si tocate, sare, piper, zahar, busuioc si am fiert pana s-a legat.
am amestecat smantana cu branzele rase si putin piper.

apoi am asamblat lasagna - un strat de sos de rosii, un strat de foi de lasagna, un strat de felii de pui afumat, un strat de sos smantana si branza, foi de lasagna, ciuperci, sos de rosii, foi, pui, sos de smantana si branza, foi de lasagna, sos de smantana si branza.
am dat la cuptor pana s-a rumenit bine deasupra.

10 portii mari.
calorii/portie - 595.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu