in seara asta am avut musafiri la cina, asa ca m-am apucat de pulpa de miel de ieri, ca trebuia sa fac ceva operatiuni preliminare.
pulpa de miel dezosata - 1.8 kg
2 cepe albe - 200 gr
50 gr curmale
50 gr smochine
50 gr caise uscate
30 gr stafide
4 linguri ulei de masline
1 lingurita scortisoara
1 lingurita cumin
1 lingurita coriandru
1 lingurita cardamom
1 lingurita piper
sare
1 caciulie usturoi
cartofi mici - 600 gr
morcovi - 400 gr
fenicul - 100 gr
ieri am pus la calit in 2 linguri de ulei ceapa taiata solzisori, dupa care am dat-o deoparte si am adaugat curmalele, smochinele, caisele feliate si stafidele.
am amestecat condimentele si am uns pulpa pe miel cu amestecul de condimente si sare pe ambele parti, apoi am umplut-o cu ceapa amestecata cu fructele, am legat-o bine, am mai pus pe ea putina sare mare si piper proaspat zdrobit si am lasat-o peste noapte la frigider.
astazi am scos-o din frigider si am lasat-o la temperatura camerei vreo 2 ceasuri, apoi am rumenit-o pe toate partile in doua linguri ulei de masline (in oala mea noua de tuci).
am dat deoparte carnea, am rumenit si oasele (l-am rugat pe macelar sa mi le taie bucati) in aceeasi oala, le-am scos si pe ele si apoi am turnat in oala 200 ml vin alb (din productia proprie) si dupa cateva minute am adaugat putina apa fierbinte, am returnat oasele (am facut un pat din ele, ca sa nu stea carnea mea in zeama), cativa cartofi mici cu tot cu coja, morcovii taiati mai mare, un fenicul taiat in patru, cateii de usturoi in coaja, sare si piper. am pus carnea deasupra lor, am asezat o bucata de hartie pergament umezita peste carne, apoi capacul si am dat oala in cuptorul incalzit. am tinut-o 2 ore jumatate si-am intors-o de 2 ori.
toata afacerea a avut 4660 de calorii. cel putin 6 portii mari!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu