dupa cum stiti deja, rucola e una din verdeturile noastre preferate. mancam rucola foarte des, adica de cateva ori pe saptamana.
si fiindca ne place mult sa combinam si sa mancam fructe in salata, m-am gandit sa fac un alt sos de data asta.
in plus, pentru salate fac tot felul de sosuri pe baza de fructe, ca sa folosesc ulei cat mai putin - cand ma gandesc cat trebuie sa alerg pentru o lingura de ulei, imi piere pofta:))
rucola - 150 gr
1 mar verde (marime medie)
1 gutuie (marime medie)
zeama de la 2 mandarine
5 capsuni
1 lingura de zahar
200 ml apa
am feliat marul si gutuia (cu tot cu coaja ambele) si le-am pus intr-o craticioara pe aragaz impreuna cu o lingura de zahar, zeama de la 2 mandarine si apa si am fiert totul cateva minute, pana s-au inmuiat bine fructele si lichidul a mai scazut. cu 20 de secunde inainte de a da deoparte, am adaugat si capsunile feliate. am lasat sa se raceasca si am mixat bine.
in principiu e ca un piure de fructe mai subtirel, aromat si foarte bun! a iesit un bol destul de mare, asa ca am folosit doar jumatate pentru salata.
rucola spalata si uscata, putina sare si piper, adaugat sosul, amestecat usor si gata salata!
pentru 2 oameni, ca de obicei.
calorii/portie - 59!!!
asta a fost doar salata, am avut si altceva alaturi, bineinteles:)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu