vinete mici sunt peste tot aici. negre, albe si pestrite. sunt foarte dragute. culmea ca pana acum n-am gatit mititele din astea si nu stiu de ce.
azi am luat si m-am hotarat sa le fac umplute.
6 vinete mici (550 gr) - am avut pestrite
2 caciulii de usturoi (copt intreg in cuptor)
150 gr "feta" (de data asta "feta" cremoasa, egipteana). desi feta e denumire de origine controlata si ar trebui folosita ca atare, ar trebui sa fie facuta din lapte de oaie si putin de capra, sa aiba o textura anume, si aici (ca si in romania) orice branza din asta cremoasa se cheama feta. ma rog, in cazul asta chiar asa am vrut sa fie branza, ca sa nu mai trebuiasca sa adaug ulei, smantana sau alte cele
30 gr muguri de pin prajiti
sare, piper, o lingura ulei de masline
busuioc proaspat
am taiat vinetele pe lungime (le-am pastrat cozile), am pus pe ele sare de mare, piper si le-am uns cu o lingura de ulei de masline. le-am dat in cuptorul incins sa se rumeneasca si sa se inmoaie bine interiorul - cred ca vreo 30 de minute. le-am lasat sa se raceasca. si cand am pus vinetele la cuptor, am pus si usturoiul (in hartie de copt, cu putina sare mare si o picatura de ulei de masline.
am frecat feta cu usturoiul copt si am adaugat mugurii de pin intregi si busuiocul tocat, dupa care am umplut vinetele. am oprit cativa muguri de pin si cateva frunze de busuioc pentru pus deasupra. le-am dat la frigider pana a venit lp la cina.
si de dragul busuiocului proaspat, am facut alaturi un sos de rosii (am calit o ceapa mica si 6 catei de usturoi intr-o lingura de ulei de masline, dupa care am adaugat 4 rosii curatate de pielita si tocate (300 gr), o lingurita de zahar, sare de mare, piper si am lasat sa fiarba vreo 20 de minute, pana a scazut. la sfarsit am pus busuioc proaspat tocat.
de azi m-am hotarat sa pun si un continut caloric la retete.
m-am gandit ca tot nu folosesc o groaza de ingrediente la mancare, asa ca a fost destul de simplu sa-mi fac un tabel cu caloriile pe categorii. deocamdata caloriile, fara grasimi si alte cele.
bineinteles ca la total, cel mai mult trag uleiul, branza si semintele... de fapt uleiul cred ca e marea problema la numarul de calorii, ca de obicei uiti sa tii cont ca pui si ulei (sau cat pui). asa ca masurand cu lingura, cred ca e cel mai usor de controlat.
considerand ca am gatit pentru 2 persoane,
portia de vinete - 440 calorii.
portia de sos de rosii - 108 calorii.
zic ca nu-i rau sa mananci o cina foarte buna cu numai 548 de calorii;)
ma rog, la total se mai adauga lipia si cidrul, dar pe astea le pun la socoteala doar pentru noi:)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu