Etichete

bulgur (3) calamari (4) caracatita (6) carne (32) crab (7) creveti (33) curry (11) desert (14) diverse (26) fara legatura (81) fructe (5) legume (41) orez (15) paste proaspete (31) peste (35) salata (43) scoici (1) supa (6) sushi (4)

sâmbătă, 18 mai 2013

om ali

desertul asta se mananca peste tot aici.
unii ii zic om ali, altii oum ali sau um ali.
e originar din egipt, exista si-o legenda care sta la baza numelui, cu o sotie de sultan.
e o budinca de paine de fapt.
se face in mod normal cu niste foi fragede foarte subtiri egiptene (se cheama rokak), dar a suferit o multime de modificari si acum se face din aluat de pateuri, croissant-i si alte feluri de aluaturi.
eu il fac cu croissant-i simpli, ca e cel mai usor.

ies 2 boluri destul de mari (noua ne ajunge 1 bol)
3 croissant-i
o mana de migdale si alune de padure tocate (se pot pune orice fel de seminte - caju, fistic, muguri de pin)
o mana de stafide
0.5 l lapte
4-5 linguri de zahar
apa de roze sau apa de flori de portocal (2-3 lingurite)

croissantii rupti in bucati se pun in vas, se adauga semintele si pe urma laptele fiert cu zaharul si apa de roze. pe urma dau in cuptor (bineinteles incalzit) vreo 15-20 minute, pana se rumeneste usor si lichidul e absorbit.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu