dorada e facuta simplu la gratarul din cuptor.
pestele la gratar il fac fara ierburi si condimente, ca-mi place sa-i simt gustul de peste. singura chestie pe care-o pun pe el e sare destula (oricum pielea n-o mancam, asa ca nu e niciun pericol sa fie prea sarat).
bulgurul - e din ala mai marunt (integral)
1 ceasca de bulgur - tinut in apa fierbinte vreo 20 de minute pana se inmoaie
1 ceapa tocata marunt
2 ardei iuti rosii tocati rondele
2 rosii curatate de pielita si taiate cubulete
patrunjel verde tocat
sare, piper
am calit ceapa in putin ulei de masline, am adaugat ardeii si i-am calit si pe ei vreo jumate de minut, dupa care am pus bulgurul stors bine de apa si rosiile. am mai calit totul vreo 2-3 minute, am pus sare si piper si dupa ce-am stins focul am aruncat o mana mare de patrunjel tocat marunt.
castravetii - 3 bucati cu tot cu coaja - taiati cu scula de curatat legume
o legatura mare de menta proaspata - tocata
sos - zeama de la o lamaie, 2 linguri de zahar, 2 linguri sos de peste, 1 lingura ulei de masline
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu