Etichete

bulgur (3) calamari (4) caracatita (6) carne (32) crab (7) creveti (33) curry (11) desert (14) diverse (26) fara legatura (81) fructe (5) legume (41) orez (15) paste proaspete (31) peste (35) salata (43) scoici (1) supa (6) sushi (4)

duminică, 12 mai 2013

dorada, bulgur picant si salata de castraveti cu menta

dorada e facuta simplu la gratarul din cuptor.
pestele la gratar il fac fara ierburi si condimente, ca-mi place sa-i simt gustul de peste. singura chestie pe care-o pun pe el e sare destula (oricum pielea n-o mancam, asa ca nu e niciun pericol sa fie prea sarat).

bulgurul - e din ala mai marunt (integral)
1 ceasca de bulgur - tinut in apa fierbinte vreo 20 de minute pana se inmoaie
1 ceapa tocata marunt
2 ardei iuti rosii tocati rondele
2 rosii curatate de pielita si taiate cubulete
patrunjel verde tocat
sare, piper
am calit ceapa in putin ulei de masline, am adaugat ardeii si i-am calit si pe ei vreo jumate de minut, dupa care am pus bulgurul stors bine de apa si rosiile. am mai calit totul vreo 2-3 minute, am pus sare si piper si dupa ce-am stins focul am aruncat o mana mare de patrunjel tocat marunt.

castravetii - 3 bucati cu tot cu coaja - taiati cu scula de curatat legume
o legatura mare de menta proaspata - tocata
sos - zeama de la o lamaie, 2 linguri de zahar, 2 linguri sos de peste, 1 lingura ulei de masline

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu