2 fileuri de peste (eu folosesc red snapper) - e bun orice peste alb
1 shallot (e buna si ceapa)
6-8 catei de usturoi
3 fire de lemongrass
1 bucata de ginger
3-4 frunze de kaffir lime
2-3 lingurite de pasta de curry (eu am pus rosie)
1-2 ardei iuti thai (depinde cat de iute vrei sa iasa)
3 oua
1 cescuta mica de lapte de cocos
fac in mojar o pasta din shallot, usturoi, lemongrass, ginger, ardei iuti si o pun in tigaie cu putin ulei de masline, vreo jumate de minut. adaug pasta de curry, sare dupa gust si amestec bine. dau deoparte sa se raceasca.
adaug pestele taiat bucati, frunzele de kaffir lime si ouale batute si amestecate cu laptele de cocos.
pun totul intr-o "bocceluta" din folie de aluminiu stransa bine la gura si dau la aburi vreo 20-25 de minute.
n-am gasit pe-aproape steam-er de bambus, asa ca am improvizat altceva (intr-o oala mare cu putina apa, am pus pe fund 3 bile facute din folie de aluminiu, deasupra lor o sita metalica si apoi bocceluta mea cu curry si capacul). merge uns, am testat deja sistemul de cateva ori. asa fierb si cartofii si mazarea.
l-am mancat cu orez si o salata proaspata din papaya verde, morcov si castraveti.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu