e excelent pentru dimineata si nu numai. si e alternativa perfecta pentru somon afumat.
de obicei fac o bucata de veo 200-300 de grame.
1 bucata file de somon (fara piele, fara oase)
un amestec de sare de mare si zahar, in proportie de 1 la 2 (o parte sare, 2 parti zahar). la o bucata de 200-300 grame de somon pun 1 lingurita sare si 2 lingurite de zahar.
somonul taiat felii subtiri de 2-3 mm. se poate face si cu bucata intreaga, dar mie mi se pare ca asa iese mai bun.
intr-un vas mic cu capac presar pe fund putin amestec de sare cu zahar si apoi pun un strat de somon, iar sare cu zahar, somon si tot asa. cateodata pun si marar tocat. tura asta n-am avut in casa marar si l-am facut fara. si cand traiam in tari in care se gasea alcool, puneam si cateva picaturi de cognac.
inchid si dau la frigider cel putin 12 ore.
iese extraordinar. si gust si textura ca lumea.
cu paine neagra si masline. sau cu labneh (in loc de crema de branza). sau cu sos de mustar de dijon, miere si marar tocat.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu