Etichete

bulgur (3) calamari (4) caracatita (6) carne (32) crab (7) creveti (33) curry (11) desert (14) diverse (26) fara legatura (81) fructe (5) legume (41) orez (15) paste proaspete (31) peste (35) salata (43) scoici (1) supa (6) sushi (4)

marți, 7 mai 2013

chipa guazu

in 2011 cand lp calatorea prin africa, a mancat la niste colegi de-ai lui felul asta si i-a placut tare.
felul e paraguayan, n-are nicio treaba cu africa, desi s-a nimerit sa-l manance in rwanda:)
am luat atunci reteta de la colegii lui lp si l-am facut de cateva ori cand stateam in dubai.
pe urma am uitat complet de el.
dar zilele trecute mi-am amintit, asa ca azi am facut o portie.

2 conserve de porumb (in mod normal se face din porumb proaspat care se da printr-o masina speciala ca de tocat carne)
2 cepe mari tocate marunt
1 cescuta de lapte
150-200 gr branza rasa - am pus niste cheddar si 2 feluri de branza de capra. ar fi trebuit sa pun branza paraguayana... oricum si colegii sudamericani o faceau cu gouda in rwanda:)
2 oua
sare, piper

ceapa se caleste cu putin ulei de masline pana devine translucenta si se pune in blender. se adauga porumbul, laptele si se mixeaza totul bine (nu trebuie sa fie perfect zdrobit porumbul, sa se mai simta putin). se adauga ouale batute bine, branza rasa pe razatoarea mare, sare, piper si se amesteca sa fie totul bine incorporat.
se pune intr-un vas termorezistent uns cu putin unt si se da la cuptor pana se rumeneste bine (in mod normal vreo 40 de minute la 180 de grade - la cuptorul meu grozav pe gaz, am tinut-o 50 de minute). iese cremoasa, dulce si sarata in acelasi timp, ca un soufflé sau ca o budinca. nu e ca painea de porumb care e mai tare.
eu am mai brodat putin la ea ca prea era galbena si am pus inauntru si vreo 3 ardei iuti rosii intregi (fara seminte).


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu