Etichete

bulgur (3) calamari (4) caracatita (6) carne (32) crab (7) creveti (33) curry (11) desert (14) diverse (26) fara legatura (81) fructe (5) legume (41) orez (15) paste proaspete (31) peste (35) salata (43) scoici (1) supa (6) sushi (4)

vineri, 10 mai 2013

ciocolata

cum eu mananc ciocolata in fiecare zi, asta e un articol care nu ne lipseste niciodata. si mancam doar ciocolata neagra. demult.
ciocolata cu lapte am cumparat ultima oara cand am fost in dubai, dar numai pentru ca avea si alcool:).
aici nu prea gasesc multe variante de neagra - lindt, mai e green&black's un brand organic bun si sarit de pe fix la pret si mai gasesc la carrefour altele, dar acolo ajungem extrem de rar.
asa ca am inceput sa-mi fac trufele mele de cioco neagra.

100 gr ciocolata neagra de menaj
100 ml smantana proaspata nefermentata (aici am un fel excelent de la almarai - dulce, cremos, perfect)
si acuma ce pun inauntru depinde de ce am pofta sau de ce am prin casa
le fac cu:  coaja rasa de portocala sau coaja rasa de lime sau ginger ras si stors (pun doar zeama) sau menta proaspata sau ardei iute uscat sau migdale tocate sau alune de padure tocate sau caju tocat sau cirese confiate sau caise uscate sau smochine sau curmale si tot asa.

tura asta am pus si coaja de portocala si cateva migdale si cateva alune de padure.

ciocolata o maruntesc foarte, foarte bine cu un cutit de taiat paine si o pun intr-un bol.
adaug coaja/semintele/etc si amestec bine.
separat incalzesc smantana pe aragaz pana fierbe si o torn peste ciocolata.
amestec foarte bine pana se topeste ciocolata complet si se incorporeaza perfect ingredientele.
torn compozitia intr-o mica forma (folosesc tavi din alea mici de unica folosinta, de aluminiu) tapetata cu folie de plastic. acopar compozitia cu folia de plastic si o dau la frigider cateva ore.
scot tableta din frigider si cu cutitul de paine (inmuiat in apa rece) o tai in patratele (la dimensiunile pe care le vreau - de obicei 2x2 cm. nu conteaza, nu tre sa fie chiar asa riguros). ciocolata trebuie manipulata destul de repede, pentru ca nu e foarte tare.
patratelele le tavalesc prin cacao sau prin alune/migdale macinate sau prin seminte de susan prajite.
le tin la frigider.
micul meu dejun e facut din 2 trufe si-un espresso. intotdeauna:)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu