ezme-ul de-acum doua zile mi-a amintit si de alte feluri grozave turcesti.
la gumusluk mancam tot timpul caserole din astea, cu creveti, cu miel, cu pui. erau extraordinare.
facute in vase de lut, foarte picante, cu branza sfaraind deasupra.
ce amintiri minunate!
aseara am facut caserola cu creveti
1 kg de creveti proaspeti (dupa ce i-am curatat au ramas fix 600 de grame)
3 rosii
2 ardei grasi (am pus unul rosu si unul verde, sa fie mai vesel)
2 ardei iuti rosii
1 ceapa
1 caciulie de usturoi
100 gr de ciuperci proaspete
100 gr branza rasa (am pus manchego)
1 lingura ulei de masline
1 lingurita pasta de tomate
sare, piper
100 ml apa
am calit ceapa si usturoiul tocate marunt intr-o lingura de ulei de masline, am adaugat ardeii (taiati feliute subtiri) si i-am calit vreun minut, pe urma am pus ciupercile feliate si rosiile (curatate de pielita) tocate marunt, pasta de tomate si apa. am tinut pe foc vreo 10 minute, am inchis focul, dupa care am aruncat inauntru crevetii (opariti in prealabil pret de 20 de secunde), am potrivit de sare si piper si am transferat totul in 2 vase de lut. am pus branza rasa deasupra si am dat in cuptorul incalzit 15 minute si pe urma 3 minute la grill, pana s-a rumenit bine branza.
parca ma si vedeam la gumusluk, cu un pahar de cankaya si cu soarele asfintind dupa insula iepurilor...
si-acuma caloriile:
considerand ca vasul de mai jos e o portie, atunci portia de ghiveci turcesc cu creveti are 593 de calorii.
dar un vas a fost mult prea mult pentru o persoana, nu am putut manca atat.
mananca linistit 3 oameni din cele 2 portii, deci putem sa scadem caloriile pe portie la 396.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu