Etichete

bulgur (3) calamari (4) caracatita (6) carne (32) crab (7) creveti (33) curry (11) desert (14) diverse (26) fara legatura (81) fructe (5) legume (41) orez (15) paste proaspete (31) peste (35) salata (43) scoici (1) supa (6) sushi (4)

luni, 6 mai 2013

salata de sfecla

da, normal ca am facut sfecla cu hrean zilele astea.
dar asa cred ca poti manca sfecla mult mai des decat de sarbatori.

sfecla intreaga (in coaja) fiarta sau coapta la cuptor - taiata betigase (pentru noi 2 folosesc 4 sfecle micute/medii).
o mana de migdale si alune de padure (nesarate, prajite) tocate cu cutitul.
branza de capra (folosesc vreo 3 feluri  pe care le gasesc pe aici. si o rup in bucati). imi place sa pun mai multe feluri de branza cand fac salata asta. adaug si cateva bucati de branza cu mucegai.
1 caciulie mica de usturoi - tocat cu cutitul (inca mai am putin usturoi adevarat, cu vrejuri, din ala parfumat).
sare, 1 lingurita oregano uscat, piper, aceto balsamico, ulei de masline.

asta-i tot!

si mai fac o variatie in care in loc de branzele de capra pun parmezan (ras cu scula de curatat legume) si in loc de alune+migdale pun muguri de pin prajiti. in rest la fel.

 


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu