Etichete

bulgur (3) calamari (4) caracatita (6) carne (32) crab (7) creveti (33) curry (11) desert (14) diverse (26) fara legatura (81) fructe (5) legume (41) orez (15) paste proaspete (31) peste (35) salata (43) scoici (1) supa (6) sushi (4)

miercuri, 29 mai 2013

calorii, calorii

treaba asta cu caloriile e destul de infricosatoare.
eu cand calculez totalul din retetele mele, normal ca tin cont de toate ingredientele.
adica nu "uit" sa pun la total ceapa, usturoiul, sosul de peste, otetul sau altceva.
si chiar cantaresc ingredientele.
mi-am luat un cantar mic si dragut. care se cheama "diet scale";)
e un exercitiu bun si e excelent pentru autocontrol.
recomand cu caldura folosirea cantarului pentru cine vrea sa-si controleze si sa-si mentina greutatea.
da, da!!! si cantarul mic de bucatarie si cantarul mare de baie:))

ce ma ingrozeste la caloriile astea, e treaba cu uleiul. e groasa rau!!!
e cam ucigas la calorii daca te gandesti ca pentru una lingura ulei tre sa alergi peste 2 kilometri sau sa mergi vreo 4.
normal ca pana acum nu masuram niciodata uleiul. probabil ca toata lumea.
si cand pui doar o lingura de ulei in tigaie sa calesti ceva, pare infim...
in orice caz, dupa cum am observat in ultimele zile, se pare ca e chiar destul o lingura, nu-i nevoie sa torni ulei din gros, ca tot e extravirgin si zici ca-i sanatate curata. nu!!! va garantez ca o lingura e absolut suficient, gustul  final nu e afectat in niciun fel, mai ales la mancarurile gatite.

de cand m-am apucat de calculele astea, inca n-am facut niciun fel prajit (noroc ca retetele de chiftele le pusesem inainte) pentru ca inca nu m-am dumirit exact ce, cat si cum absoarbe, cum se transforma uleiul la prajit. e cam complicat. tre sa mai studiez si sa mai aprofundez.
pana atunci cred ca o sa ma rezum la feluri neprajite.
adica de-acuma o sa fac chiftelele de ton coapte in tava, in cuptor.
nu stiu exact cum o sa rezolv problema clatitelor coreene:). poate doar unsa tigaia cu ulei si atat. ca fiind teflon n-o sa se lipeasca.

ma rog, nici nu vreau sa ma gandesc la celelalte componente - grasimi saturate, nesaturate, carbohidrati, etc.
deja devine prea complicat pentru mine.
las asta profesionistilor.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu