noi suntem mari amatori de kokorec, si in varianta turceasca si in cea greceasca (cu organe).
aici, din pacate nu se fac.
in schimb, se gasesc intestine de miel la magazin, asa ca m-am avantat si am luat.
am rotisor la cuptor, dar mi-ar fi trebuit mult prea multe intestine ca sa le pun pe tepusa si sa le fac la rotisor. am incercat o varianta mult mai simpla.
intestine de miel - 400 gr
1 lingurita oregano
1 lingurita ardei iuti uscati
sare
5 catei de usturoi
1 lingura ulei de masline
1 ceapa alba mare
1 legatura patrunjel
1 lingura tahini
1 lingura zeama de lamaie
2 catei de usturoi
4 lipii
am spalat intestinele foarte bine, in multe ape, si pe dinauntru si pe dinafara si le-am zvantat bine. le-am taiat bucati si le-am dat la cuptor cu o lingura ulei de masline, oregano, sare, ardei iute si 5 catei de usturoi in coaja (dar zdrobiti usor). le-am tinut in cuptor pana s-au rumenit bine.
apoi le-am tocat marunt, le-am amestecat cu ceapa cruda taiata solzisori si patrunjel tocat.
am uns lipiile cu un sos facut dintr-o lingura de tahini, o lingura de apa, o lingura zeama de lamaie si 2 catei de usturoi zdrobiti si le-am umplut. au iesit 4 lipii.
le-am mancat cu o salata shopska - in amintirea vremurilor bulgaresti:)
1 lipie cu kokorec are 313 calorii.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu