sunt mai mult decat incantata de pseudo maioneza cu iaurt si tahini.
textura e identica cu cea a maionezei, gustul e perfect (as putea face test orb cu orice fel care implica maioneza si sunt 100% convinsa ca nu ar face nimeni diferenta).
in plus, caloriile sunt incomparabil mai putine fata de cea normala (daca vorbim de aceeasi cantitate de produs finit, o maioneza normala din 2 galbenusuri si 200 ml de ulei are 1896 calorii, pe cand aceesi maioneza facuta dintr-un iaurt de 170 ml si 2 linguri de tahini are 294 calorii - as zice ca nu-i rau deloc!!!)
asa ca acum pot sa fac la greu o multime de feluri care implica maioneza:)
andive - 500 gr
branza cu mucegai - 50 gr
nuci - 30 gr
1 iaurt 3% grasime - 170 ml
2 linguri tahini
1 lingura mustar de dijon
1 lingurita wasabi
1/2 lingurita piri-piri verde (de asta mi-am adus cand am fost in zanzibar si nu e chiar asa mortal de iute ca ala rosu)
sare, piper
am facut o maioneza din iaurt, tahini, la care am adaugat mustar de dijon, wasabi, piri-piri, sare si piper si-am turnat-o peste andivele tocate, nucile rumenite si branza cu mucegai (pe care am tinut-o putin in congelator inainte ca sa pot sa o zdrobesc usor).
portia de salata are 384 calorii.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu