Etichete

bulgur (3) calamari (4) caracatita (6) carne (32) crab (7) creveti (33) curry (11) desert (14) diverse (26) fara legatura (81) fructe (5) legume (41) orez (15) paste proaspete (31) peste (35) salata (43) scoici (1) supa (6) sushi (4)

joi, 14 noiembrie 2013

salata de andive

sunt mai mult decat incantata de pseudo maioneza cu iaurt si tahini.
textura e identica cu cea a maionezei, gustul e perfect (as putea face test orb cu orice fel care implica maioneza si sunt 100% convinsa ca nu ar face nimeni diferenta).
in plus, caloriile sunt incomparabil mai putine fata de cea normala (daca vorbim de aceeasi cantitate de produs finit, o maioneza normala din 2 galbenusuri si 200 ml de ulei are 1896 calorii, pe cand aceesi maioneza facuta dintr-un iaurt de 170 ml si 2 linguri de tahini are 294 calorii - as zice ca nu-i rau deloc!!!)
asa ca acum pot sa fac la greu o multime de feluri care implica maioneza:)

andive - 500 gr
branza cu mucegai - 50 gr
nuci - 30 gr
1 iaurt 3% grasime - 170 ml
2 linguri tahini
1 lingura mustar de dijon
1 lingurita wasabi
1/2 lingurita piri-piri verde (de asta mi-am adus cand am fost in zanzibar si nu e chiar asa mortal de iute ca ala rosu)
sare, piper

am facut o maioneza din iaurt, tahini, la care am adaugat mustar de dijon, wasabi, piri-piri, sare si piper si-am turnat-o peste andivele tocate, nucile rumenite si branza cu mucegai (pe care am tinut-o putin in congelator inainte ca sa pot sa o zdrobesc usor).

portia de salata are 384 calorii.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu